Radio ZRO

Zon en vanaf deze avond winterse buien

Vandaag, woensdag 18 januari, wordt tot in de namiddag een zeer zonnige dag. Dit zonnige weer wordt dan halverwege de namiddag vervangen door meer en meer wolken. Tegen zonsondergang groeit de kans op een winterse bui waarvan de eerste meestal als regen gaan vallen. Later op de avond groeit de kans op natte sneeuw en hagel en is onweer niet geheel uitgesloten. De temperatuur loopt op naar 4 graden om snel te dalen in een winterse bui. Normaal hebben we vandaag recht op 7,2 graden. De westelijke wind neemt toe naar matig en soms vrij krachtig na zonsondergang.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0,8 graden overdag 8,1 graad en was het mistig.

Komende nacht gaan er stevige hagel en natte sneeuwbuien vallen en hierbij kan het tot onweer komen. Deze buien kunnen tijdelijk voor gladheid op de weg zorgen. De temperatuur gaat rond het vriespunt schommelen en door opvriezing van natte weggedeeltes kan het naar de ochtend toe verraderlijk glad worden. Uitkijken wordt dus de boodschap.

Donderdag en vrijdag is er vaak zon doch in de late namiddag groeit terug de kans op een stevige hagel of sneeuwbui. De temperatuur loopt op naar 3 graden om snel te dalen naar het vriespunt in een intense bui. Dit kan leiden tot tijdelijke gladde wegen. ’s Nachts gaat het licht vriezen.

Vanaf zaterdag tot en met woensdag 01 februari zet het vrij koude weer zich verder. De neerslagkans neemt eerst tijdelijk af om vanaf het midden van volgende week terug toe te nemen. Overdag komt de temperatuur net boven het vriespunt uit. In de laatste dagen van de periode loopt de temperatuur op naar gemiddeld 4 graden. Tijdens de nachten gaat het licht tot soms matig vriezen.

Maak er een aangename woensdag van en houdt vanaf deze avond rekening met soms gladde wegen.

Categorieën

Archieven