Radio ZRO

Zon en wolken.

Vandaag, donderdag 06 januari, start met opklaringen al kunnen er deze voormiddag nog enkele lichte regenbuitjes vallen. Na de middag volgt er een droge periode waarin zon en wolken elkaar gaan aflossen. Tegen het ondergaan van de zon neemt de bewolking toe en gaat het nog voor middernacht regenen. De temperatuur loopt op naar 6 graden daar waar we vandaag normaal recht hebben op 5,8 graden. De zwakke tot matige noordwestelijke wind krimpt in de loop van de dag naar het zuidwesten en wakkert aan naar vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 3 graden overdag 3,5 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat het enige tijd regenen bij een vrij krachtige zuidwestelijke wind. De temperatuur daalt naar 3 graden.

Vrijdag trekken er enkele buien over die gepaard kunnen gaan met korrelhagel en onweer. De zuidwestelijke wind zwakt af naar matig en de temperatuur maakt halt bij 5 graden.

Zaterdag start droog doch al snel gaat de bewolking toenemen gevolgd door regen. De regen kan in de late namiddag gemengd worden met natte sneeuw. Er kan vrij veel neerslag gaan vallen. De temperatuur loopt op naar 6 graden om tegen het ondergaan van zon te dalen naar 1 à 2 graden. De zwakke zuidwestelijke wordt matig en krimpt ’s avonds naar het zuiden en neemt toe naar vrij krachtig.

Zondag start met regen doch in de loop van de dag krijgen we enkele opklaringen. De temperatuur loopt op naar 6 graden.

Maandag wordt een overwegend droge maar grijze dag met 7 graden. Dinsdag volgt er regen bij 9 graden en vanaf woensdag tot en met het midden van de maand volgt een droge periode. De temperatuur gaat rond de 7 graden schommelen. Vanaf 16 januari zou het terug wisselvalliger worden bij gemiddeld 5 graden.

Een rustige donderdag gewenst en wees op uw hoede daar de omikron variant prominent aanwezig is in onze streek.

Categorieën

Archieven