Radio ZRO

Zon en wolken

Vandaag, woensdag 11 mei, start met veel wolken doch in de loop van de voormiddag gaat de zon meer en meer haar plaats opeisen en krijgen we een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur loopt op naar 22 graden daar waar we vandaag slechts recht hebben op 18,7 graden. De wind gaat vandaag een belangrijke rol spelen en neemt toe van zwak deze ochtend naar matig tot vrij krachtig in de namiddag met mogelijks rukwinden tot 55 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,6 graden overdag 18,7 graden en viel er 2 mm regen.

Komende nacht neemt de bewolking terug toe en trekt er in de nanacht een smalle regenzone van uit het noordwesten over onze streek. De regenzone wordt al snel terug gevolgd door opklaringen. De temperatuur daalt naar 12 graden en de westelijke wind wordt matig.

Donderdag tot en met zaterdag worden rustige mooie dagen met een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur gaat rond de 20 graden schommelen bij een doorgaans westelijke wind.

Vanaf zondag wordt het terug een stuk warmer. Blijft het zondag nog droog met veel zon dan stijgt vanaf dinsdag de kans op onweer. Zondag tot en met volgende week donderdag gaat de temperatuur rond de 24 graden schommelen. Daarna zou de temperatuur dalen naar gemiddeld 20 graden en dit wisselvallige weer kan dan aanhouden tot en met 25 mei.

Dit jaar zijn de ijsheiligen in de verste verten niet te bespeuren.

Een aangename woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven