Radio ZRO

Zon en wolkensluiers.

Vandaag, dinsdag 07 september, wordt een schitterende zomerse dag. De zon wordt een ganse dag lichtjes gehinderd door velden hoge sluierwolken. Dit belet de temperatuur echter niet om te stijgen naar een zomerse 27 graden. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 20,3 graden. De wind komt zwak uit oostelijke richtingen doch in de loop van de namiddag kan er een afkoelende zeebries opsteken. Hierdoor kan de temperatuur op korte tijd met een vijftal graden dalen.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,1 graden overdag 21,7 graden en bleef het droog.

Komende nacht zijn er nog steeds hoge wolkensluiers aanwezig en daalt de temperatuur naar 13 graden. De wind wordt zwak uit het oosten.

Woensdag wordt een kopie van vandaag en we halen terug de zomerse 27 graden. Zon en velden hoge sluierwolken gaan samen met elkaar het firmament vullen.

Donderdag zijn er reeds vanaf de voormiddag talrijke wolken aanwezig. In de loop van de dag stijgt de kans op een regen- of onweersbui bij 24 graden. De wind draait naar het zuidwesten en wordt matig.

Vrijdag vallen er regelmatig onweerachtige buien bij 23 graden en laat de zon zich af en toe zien tussen de buien door.

Het ganse weekend gaan er buien vallen. Buien zijn echter plaatselijk en het is te hopen dat de Doing springkastelen dagen op de terreinen van de school De Krekel, gespaard mogen blijven van nattigheid. De temperatuur schommelt beide dagen rond de 20 graden.

Daarna volgt dan tot omstreeks 21 september een periode van licht wisselvallig weer. De zon en wolken, vergezeld van soms een bui, gaan elkaar afwisselen bij gemiddeld 20 graden.

Een fijne en gezellige dinsdag gewenst.