Radio ZRO

Zon en wolkenvelden.

Vandaag, maandag 06 september, start zonnig al ligt er net ten noorden van onze streek een uitgebreid mistgebied nog op de loer. Of we daar nog last gaan ondervinden is mogelijk. De zon is echter sterk genoeg om de eventuele mist snel weg te branden. In de loop van de dag, en zeker na de middag, gaan er enkele wolkenvelden overtrekken doch het blijft droog. De temperatuur loopt op naar 24 graden daar waar we vandaag normaal slechts recht hebben op 21,3 graden. De wind wordt zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. De kans dat er in de loop van de namiddag een verkoelende zeebries gaat opsteken is aanwezig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,2 graden overdag 20,5 graden en bleef het droog.

Komende nacht wordt het zo goed als helder en daalt de temperatuur naar 12 graden.

Dinsdag en woensdag worden zonovergoten dagen waarin alleen hoge wolkensluiers af en toe de zon een weinig gaan hinderen. De temperatuur haalt gemiddelde 26 graden bij een overwegend zwakke wind uit oostelijke richtingen. In de late namiddag kan er elke dag een verfrissende zeebries opsteken.

Donderdag start zonnig doch in de loop van de dag neemt de bewolking toe en groeit de kans op een regen- of onweersbui. Het blijft nog zomers warm met 25 graden en de wind zoekt de zuidwestelijke hoek op.

Vanaf vrijdag start dan een licht wisselvallige periode die gaat aanhouden tot omstreeks 20 september. De kans op een bui is elke dag aanwezig maar het worden zeker geen verregende dagen. De temperatuur blijft tot en met het weekend op een gemiddeld niveau van 22 graden om daarna te dalen naar de normale waarde van gemiddeld 20 graden.

Er zijn echter ook enkele weermodellen die een opstoot van zeer warme lucht aangeven voor zondag en maandag met kans op stevig onweer. Afwachten dus wie gelijk zal krijgen.

Een mooie en veilige maandag gewenst.