Radio ZRO

Zon gevolgd door regen.

Vandaag, dinsdag 05 oktober, start met veel zon. Doch in de loop van de voormiddag gaat de bewolking snel toenemen. Nog voor het middaguur begint het te regenen. Na de doortocht van de regenzone krijgen we een aantal buien te verwerken. De buien kunnen gepaard gaan met onweer. De temperatuur benadert met 15 graden de normale temperatuur van 15,6 graden waarop we vandaag recht hebben. De zuidelijke wind neemt toe van matig naar vrij krachtig en soms krachtig vanavond. Hierbij worden deze namiddag en avond rukwinden tot 70 km/uur mogelijk.

Vorig jaar werd het na een nacht van 10,1 graden overdag 15 graden en viel er 7,2 mm regen.

Komende nacht trekt er een volgend buiengebied over met kans op onweer. De temperatuur daalt naar slechts 12 graden. De zuidwestelijke wind neemt toe naar hard. De rukwinden kunnen uithalen naar 80 km/uur.

Woensdag start met regen en buien. De zuidwestelijke wind blijft hard doorwaaien en de rukwinden kunnen pieken tot 80 km/uur. Met 14 graden wordt het iets frisser van vandaag.

Donderdag wordt dan de start van een tiendaagse droge periode. Al moeten we voorzichtig blijven voor zondag en maandag. Een regengebied zou ons eventueel in verzwakte vorm kunnen aandoen. De temperatuur loopt op naar een zachte 18 graden tijdens het weekend. Daarna zal de temperatuur langzaam dalen naar de normalen waarde van 14 graden voor midden oktober.

Een aangename dinsdag gewenst.