Radio ZRO

Zon, wolken en droog

Vandaag, donderdag 12 mei, start zeer zonnig. In de loop van de namiddag kunnen er wat onschuldige stapelwolken gevormd worden en komen er ook van uit het westen enkele hoge wolkensluiers opzetten. De temperatuur loopt op naar 20 graden daar we vandaag normaal recht hebben op 18,1 graden. De zuidwestelijke tot westelijke wind neemt toe naar matig of soms vrij krachtig in de namiddag.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,9 graden overdag 16 graden en viel er 3 mm regen.

Komende nacht gaan opklaringen en wolkenvelden elkaar aflossen. Tegen het opkomen van de zon gaan de wolkenvelden enige tijd overheersen. De temperatuur daalt naar 10 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Vrijdag overheersen de wolkenvelden in de voormiddag. Na de middag gaat de zon de wolkenvelden opruimen en krijgen we veel zon. Bij een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind wordt het 20 graden.

Zaterdag gaat de zon soms gehinderd worden door hoge wolkenvelden waarbij de temperatuur oploopt naar 21 graden. De zwakke tot matige zuidwestelijke wind kiest uiteindelijk voor het noordwesten.

Vanaf zondag gaan we een ganse week de zomerse toer op. De temperatuur loopt op naar gemiddeld 25 graden. Dit fraaie weer heeft echter ook een negatief aspect in de vorm van een toenemende kans op enkele pittige warmteonweders. Beter ware malse regenbuitjes in de plaats van plensbuien waarvan de meeste neerslag weg vloeit voor dat hij in de grond kan dringen.

Daarna volgt een weekje licht wisselvallig weer met een afnemende kans op onweer. De temperatuur neemt dan flink gas terug en zou, zoals het er nu naar uitziet, beneden de warme grens van 20 graden blijven.

Een mooie en rustige donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven