Radio ZRO

Zon, zon en nog eens zon

Vandaag, zondag 07 augustus, wordt de zoveelste zeer zonnige dag van de huidige zomer. De zon zal slechts enkele onschuldige stapelwolkjes naast zich moeten dulden. Bij een zwakke tot matige noordwestelijke wind stijgt de temperatuur naar een aangename 24 graden of omtrent de 24,2 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 14,5 graden overdag 21,1 graden en kwam er onweer voor waarbij er 3,9 mm regen viel.

Komende nacht gaat sterrenklaar verlopen en daalt de temperatuur naar een frisse 11 graden.

Maandag komen er meer wolkenvelden vanaf de Noordzee overdrijven. Hierdoor zal de temperatuur slechts stijgen naar 24 graden. De noordelijke wind wordt matig en ruimt in de late namiddag naar het noordwesten waardoor er een zeebries kan opsteken met enige afkoeling tot gevolg.

Vanaf dinsdag tot en met volgend weekend gaat de zomer nog een tandje bijsteken. De zon gaat de ganse week ongehinderd gaan schijnen en meteen gaat de temperatuur omhoog van 27 graden op dinsdag naar 30 graden en meer tot en met komende zondag. Met gemiddeld 33 graden wordt het voor velen veel te warm. De eerste dagen is de kans op een verkwikkende zeebries reëel. Als deze vooruitzichten bewaarheid worden gaan we volgende week een regionale hittegolf beleven.

Vanaf maandag 15 augustus tot en met zondag 21 augustus volgt dan een periode waarin de wolken terug een rol gaan spelen. De kans op een regen- of onweersbui wordt iets groter en met gemiddeld 24 graden blijft het zomeren.

Een aangename zondag gewenst en Zelzate dat bruist van het leven. De stoet op de Katte, de motorrit van de Terrasrijders en het voetbal met KVV in de tweede ronde van de Crokycup, betekent dat het soms moeilijk kiezen wordt. Een fietstocht of en een wandeling in de natuur zijn ook niet te versmaden.

Categorieën

Archieven