Radio ZRO

Zonnig, droog en warm

Vandaag, dinsdag 09 augustus, wordt een zonovergoten dag. Talrijke wolkenvelden zoals gisteren moeten we niet verwachten. Zelfs de condens strepen van vliegtuigen zullen de zon eveneens niet hinderen. De temperatuur loopt op naar 28 graden daar waar we vandaag slechts recht hebben op 24,4 graden. De noordoostelijke wind wordt matig tot zelfs vrij krachtig in de namiddag. De kans is groot dat een zeebries in de late namiddag voor enige afkoeling gaat zorgen.

Vorig jaar werd het na een nacht van 13,4 graden overdag 21,5 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat sterrenklaar verlopen bij een matige noordoostelijke wind en de temperatuur daalt naar 15 graden.

Woensdag tot en met zondag gaan zeer zonnig doch tropisch warm verlopen. De temperatuur van 30 graden op woensdag gaat daarna gemiddeld rond de 32 graden schommelen. De wind blijft matig uit de noordoosthoek komen doch in tegenstelling met de vorige verwachtingen kan er elke dag een verfrissende zeebries opsteken in de late namiddag.

Vanaf volgende week maandag volgt dan, met vrij grote zekerheid, een veel onstabielere periode. Wordt het maandag met 28 graden nog zeer warm dan daalt de temperatuur daarna naar een gemiddelde niveau van 23 graden. Iedere dag is er dan kans op een regen- of onweersbui. De kans op verderzetting van het veel te warme en droge weer is zeer klein in de laatste computermodellen. Deze wisselvallige periode met temperaturen rond normaal kan aanhouden tot en met dinsdag 23 augustus.

Een aangename dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven