Radio ZRO

Zonnig en droog

Vandaag, woensdag 03 augustus, wordt een zonovergoten dag. De paar wolkensluiers gaan de zon weinig hinderen. Het wordt een tropische dag waarin de temperatuur gaat oplopen naar 31 graden. In de late namiddag echter, is er een kleine  kans dat er een verfrissende zeebries gaat opsteken. Normaal hebben we vandaag recht op 24,1 graden. De matige wind komt uit het zuidwesten maar kan in de late namiddag uit het noordwesten gaan waaien.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,9 graden overdag 21,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat vrijwel onbewolkt verlopen en daalt de temperatuur, bij weinig wind, naar 17 graden.

Donderdag wordt dan een overgangsdag naar minder warm weer. Er komen meer en meer hoge wolkensluiers opzetten en de kans op een verkwikkende regenbui is niet bijster groot. De matige westelijke wind ruimt naar het noordwesten en daardoor gaat de temperatuur slechts stijgen naar 27 graden.

Vrijdag tot en met zondag volgt dan een droge periode met een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur gaat rond een aangename 22 graden schommelen.

Volgende week loopt de temperatuur terug op naar een zomerse 27 graden. Het wordt een zeer zonnige maar gortdroge week.

Daarna zou volgens de weerkaarten een koelere periode volgen met een stijgende kans op enkele regen- of onweersbuien. Of deze weersomslag bewaarheid wordt zal uit de volgende weerkaarten moeten blijken. Deze periode kan aanhouden tot en met woensdag 17 augustus.

Een mooie en gezellige woensdag gewenst. Gelieve bij deze hitte veel water te drinken en geen onnodige zware inspanningen te doen. Ook de dieren hebben het lastig en een schaaltje met water op een schaduwrijke plaats kan wonderen doen.

Categorieën

Archieven