Radio ZRO

Zonnig en droog

Vandaag, zaterdag 06 augustus, wordt een zonnige zomerdag. De zon gaat af en toe wat hoge sluikerwolken en enkele onschuldige stapelwolken naast zich moeten dulden. De stapelwolken verdwijnen dan terug tegen zonsondergang. Bij een matige noordwestelijke wind wordt het vandaag 22 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 25,7 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 16,2 graden overdag 21,7 graden en viel er 4,2 mm regen.

Zondag wordt een gelijkaardige dag als vandaag waarin de temperatuur echter een graadje gaat winnen. Met veel zon, enkele stapelwolken en 23 graden wordt het een aangename zomerdag.

De zomer weet van geen ophouden en steekt dan vanaf maandag nog een tandje bij. Tot en met 15 augustus volgt namelijk een zeer zonnige periode waarin nauwelijks een wolkje aan de hemel zal te zien zijn. De temperatuur loopt op van 25 graden op maandag naar 30 graden of meer tot en met vrijdag. Het volgend weekend zou dan met gemiddeld 28 graden iets minder heet verlopen. De kans op een eerste hittegolf wordt dan ook zeer reëel.

Een hittegolf is een aaneengesloten periode waarin de temperatuur alle dagen hoger is dan 25 graden en er minstens drie dagen de tropische temperatuur van 30 graden bereikt of overschreden wordt.

Daarna stijgt lichtjes de kans op onstabieler weer en meer normale temperaturen. Deze periode kan aanhouden tot en met zaterdag 20 augustus.

Geniet van een zonnige zaterdag en op de Katte is het terug als van ouds een waar volksfeest.

Categorieën

Archieven