Radio ZRO

Zonnig en droog

Vandaag, zaterdag 21 januari, wordt een droge dag. Tot laat in de namiddag gaat de zon overheersen. Daarna komen er van uit het oosten wolkenvelden opzetten. Bij een matige noordoostelijke wind stijgt de temperatuur kortstondig naar 3 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 6,7 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0,4 graden overdag 6,5 graden en viel er 0,1 mm regen.

Komende nacht gaat bewolkt verlopen bij een naar – 1 dalende temperatuur bij een zwakke noordoostelijke wind. Er kunnen zich aanvriezende mistbanken vormen en in combinatie met rijmplekken voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen.

Zondag tot en met dinsdag worden droge dagen doch grotendeels bewolkte dagen. Enkele schuchtere opklaringen worden mogelijk bij een gemiddelde temperatuur van 2 graden. ’s Nachts gaat het licht vriezen en kan er aanvriezende mist gevormd worden bij weinig wind.

Woensdag dringt dan van uit het westen een zwakke regenzone op naar onze streek. Deze regenzone kan tijdelijk zorgen voor wat motsneeuw of aanvriezende motregen. De regenzone gaat zachtere lucht vooraf waarin de temperatuur kan stijgen naar gemiddeld 5 graden.

Daarna vertoeven we tot en met zaterdag 04 februari in het strijdgebied tussen zachte lucht in het westen en koude lucht in het oosten. Wie de strijd gaat winnen is onduidelijk. De temperatuur gaat gemiddeld rond de 6 graden schommelen en het blijft over het algemeen aan de droge kant.

Een aangename zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven