Radio ZRO

Zonnig en warm

Vandaag, woensdag 15 juni, wordt de volgende zonovergoten dag. Een enkele hoge wolkensluier wordt mogelijk maar vormt geen hinder voor de zon. De temperatuur loopt op naar een zomerse 26 graden en dat is een stuk meer dan de 20 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De wind komt zwak uit het oosten tot het noordoosten maar kan in de loop van de late namiddag vervangen worden door een zeebries.

Vorig jaar werd het na een nacht van 13,9 graden overdag 24,2 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat sterrenklaar verlopen waarbij de temperatuur daalt naar 12 graden

Donderdag wordt een herhaling van vandaag. Heel veel zon en een paar wolkensluiers gaan de hemel vullen. Met 26 graden wordt het de volgende zomerse dag en de zwakke noordoostelijke wind ruimt in de late namiddag zijn plaats in voor een verkoelende zeebries.

Vrijdag benaderen we de tropische grens van 30 graden al zal de inzettende zeebries de temperatuur in de namiddag vrij snel temperen. De zon zal echter meer en meer hoge wolkensluiers moeten dulden.

Het weekend wordt een ander paar mouwen en de verschillende weermodellen zitten niet op één lijn. Zaterdag start nog zonnig doch komen er meer en meer wolken opzetten. Op de grenslijn tussen koele en droge lucht ten westen en de zeer warme en vochtige lucht uit het zuiden gaan onweders ontstaan. De juiste timing voor de onweders vormt een struikelblok voor de weercomputers. Het kan evengoed zaterdagnamiddag, in de nacht van zaterdag op zondag of zondag zelf worden dat het onweer gaat los barsten. De temperatuur kan zaterdag nog oplopen naar 30 graden om te zakken naar 20 graden zo de onweders al in de namiddag komen.

Zondag zou dan een stuk frisser verlopen met 24 graden en kans op onweer.

Daarna zou dan een wisselvallige maar veel koelere periode aanbreken die gaat duren tot en met woensdag 29 juni. Er zijn echter ook modellen die de temperatuur nog een paar dagen rond de 23 graden laten schommelen om daarna te dalen naar omstreeks 20 graden.

De kans op hoogzomer weer wordt daarna terug iets groter.

Een mooie woensdag gewenst

Categorieën

Archieven