Radio ZRO

Zonnig en zacht najaarsweer.

Vandaag, donderdag 28 oktober, wordt een zonovergoten najaarsdag. Bij een matige zuidelijke wind loopt de temperatuur op naar 16 graden of een stuk hoger dan de 13,7 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 9,6 graden overdag 12,9 graden en vel er 11,1 mm regen.

Komende nacht verloopt helder en daalt de temperatuur slechts naar 10 graden bij een matige zuidelijke wind.

Vrijdag start zonnig al komen er al enkele hoge wolkensluiers voor. Na de middag gaat de bewolking langzaam toenemen doch het blijft droog tot na zonsondergang. Met 17 graden wordt het terug zeer zacht bij een matige zuidelijke wind.

Zaterdag start, na de nachtelijke doortocht van een regenzone, droog. Na de middag gaan er echter pittige buien vallen, al dan niet met een donderslag. Met 15 graden blijft het te zacht voor de tijd van het jaar.

Zondag verloopt regenachtig maar nog steeds zacht met 16 graden.

Vanaf maandag komt het weer terecht in een neergaande spiraal. Alle dagen gaan er buien vallen of krijgen we een regenzone op bezoek. Maandag is er ook kans op veel wind met rukwinden tot 60 m/uur. De temperatuur van 12 op maandag valt al snel terug naar een gemiddeld niveau van 10 graden. De wisselvalligheid zou de ganse eerste helft van november kunnen aanhouden.

Een veilige en rustige donderdag gewenst.