Radio ZRO

Zonnig lenteweer

Vandaag, 28 mei op de zondag van Pinksteren, wordt het opnieuw een zonovergoten dag. Met een matige tot soms vrij krachtige noordoostelijke wind wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Hierdoor kan de temperatuur stijgen naar 22 graden en normaal hebben we vandaag slechts recht op 19,3 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,8 graden overdag 16,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht blijft het zo goed als onbewolkt en daalt de temperatuur bij een matige noordoostelijke wind naar 10 graden.

Maandag komen er met een meer noordelijke hoogtestroming meerdere velden hoge bewolkingsluiers over onze streek gevoerd. Hierdoor zal de temperatuur blijven steken op slechts 18 graden.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt en blijft de temperatuur bij een matige noordelijke wind opnieuw beperkt tot 18 graden.

Woensdag tot en met het weekend echter verdwijnt de invloed van meer noordelijke lucht en wordt er terug warmere en droge landlucht aangevoerd. Het wordt over het algemeen wisselend bewolkt en loopt de temperatuur woensdag en donderdag op naar 23 graden dan verliezen we daarna een tweetal graden.

Daarna volgt tot en met zondag 11 juni een minder warme periode waarin de temperatuur gemiddeld rond de 18 graden gaat schommelen. Verlopen de eerste dagen nog zonnig en droog dan groeit naar het einde toe de kans op een regen- of onweersbui. Deze neerslag zou dan een verademing kunnen worden voor de droge natuur.

Een mooie en aangename zondag gewenst.

Categorieën

Archieven