Radio ZRO

Zwoele dag.

Vandaag, donderdag 09 september, starten we met enkele druppels uit de restanten van onweders van afgelopen nacht in Frankrijk. Vanaf de voormiddag krijgen we dan een afwisseling van zon en wolken met een langzaam groeiende kans op stevige, al dan niet onweerachtige buien. De temperatuur loopt nog op naar 24 graden daar waar we vandaag normaal slechts recht hebben op 21,1 graden. De combinatie van de vrij hoge temperatuur en de hoge luchtvochtigheid maakt het voor het gevoel een zwoele dag. De wind draait naar het zuidwesten en wordt matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 15,4 graden overdag 25,1 graden en bleef het droog.

Komende nacht worden de opklaringen breder en daalt de temperatuur, bij een matige zuidelijke wind, slechts naar een zwoele 17 graden.

Vrijdag gaat de buiigheid in de loop van de dag flink toenemen en stijgt de kans op onweer. Met 23 graden blijft de temperatuur nog steeds aan de warme kant. De wind gaat matig waaien uit het zuidwesten.

Zaterdag en zondag worden, zoals het er nu naar uitziet, overwegend droge dagen. Een enkele bui is echter niet uitgesloten. Met 21 graden en een matige westelijke wind wordt het weekend best te pruimen.

Maandag wordt een droge dag met 21 graden en een matige noordelijke tot noordoostelijke wind.

Dinsdag krijgen we dan terug een opstuw van warme en onstabiele lucht uit het zuiden. Er gaan een aantal stevige buien vallen, waarvan sommige kunnen gepaard gaan met onweer. Met 24 graden wordt het terug een zwoele dag.

Vanaf woensdag start dan een licht wisselvallige periode waarin droge dagen gaan afwisselen met dagen met enkele buien. De zon zal regelmatig haar duit in het zakje doen. De temperatuur daalt naar een gemiddeld niveau van 20 graden. Deze periode kan aanhouden tot 23 september.

Een veilige en aangename donderdag gewenst.