Radio ZRO

1300 jaar Assenede feestelijk gelanceerd met KOP en een eigen feestlied

Het plein voor het gemeentehuis in Assenede was deze ochtend het decor voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Honderden Assenedenaren kwamen er samen om er het startschot te geven voor 1300 jaar Assenede, een uniek feestjaar vol grenzeloze passie voor Assenede en zijn inwoners. Symbool van die grenzeloze passie is ‘KOP’, het nieuwe feestbier dat speciaal voor het feestjaar gebrouwen werd. Het 1300-koor lanceerde er ook een eigen feestlied.

Het feestbier ‘KOP’ wordt een echt verzamelobject. Zo werd er maar liefst 12 verschillende bieretiketten ontworpen voor het feestbier. Op elk etiket prijkt de ‘KOP’ van een onbekende-bekende Assenedenaar die zijn grenzeloze passie voor onze gemeente toont. Eén van de koppen is die van Jan De Smet, de officiële Belleman van Assenede die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert.

Kunstwerk

De 12 ‘KOPPEN’ vormen ook de inspiratiebron voor het eerste kunstwerk dat onthuld werd ter ere van 1300-jaar Assenede. Een werk van grafisch vormgever Jos Notteboom, die ook de huisstijl voor het feestjaar ontwierp.

Categorieën

Archieven