Blog

Het regionale nieuws vanuit Zelzate en omstreken.

Grenzen terug open voor familiebezoek

Heel wat mensen over de grens halen opgelucht adem. Donderdagavond kwam het verlossende bericht van Pieter De Crem dat men vanaf zaterdag opnieuw familie mag bezoeken over de grens. Sinds 20 maart was een bezoek verboden omdat dit geen essentiële verplaatsing was. Wie een bezoek brengt aan familie over de grens moet wel nog steeds de maatregelen opvolgen. Shoppen over de grens, mag voor alle duidelijkheid nog niet. Daar zal men pas 15 juni een beslissing over nemen.

Kleuters en lagere schoolkinderen kunnen in Assenede vanaf 5 juni opnieuw naar school

Het kleuter- en lageronderwijs in Assenede opent vanaf 5 juni terug volledig de deuren. Daarmee kiezen scholen uit de gemeente voor eenzelfde regeling. Volgens de richtlijnen van de Vlaamse regering mag het kleuteronderwijs terug starten vanaf 2 juni. Maar in onderling overleg is een gemeenschappelijke startdatum geprikt op vrijdag 5 juni. Twee redenen voor gemeenschappelijke heropstart Zolang de lagere school niet volledig opstart, staan de leerkrachten van het kleuteronderwijs ook mee in voor de noodopvang van de kinderen van het …

Albert Heijn en Lidl in Sas Van Gent verhuizen

De gemeenteraad in Sas Van Gent gaf donderdagavond groen licht over de verhuizing van supermarkten Albert Heijn en Lidl. De supermarkten zullen verhuizen naar het bedrijventerrein De Sasse Poort. Discussie over locatie In Sas Van Gent is al langer discussie over de locaties van de supermarkten. Kunstmestbedrijf Rosier en chemisch bedrijf Feralco vinden dat de nieuwe locatie van de winkels te dicht bij hun bedrijventerreinen komen te liggen. Toch is een verhuis van de winkels nodig, op de huidige plek …

Propere pioniers doen peukenslag rond visvijver

De visvijver in Zelzate is opnieuw open, de rokers rond de visvijver lijken het niet zo proper te houden. Gisteren besloot de werkgroep de propere Pioniers om alle peuken rond de vijver te verzamelen om de rokers bewust te maken van de hoeveelheid. Het is ongelooflijk welke hoeveelheid men bij elkaar krijgt.

ERA garandeert veilige editie van Open Huizen Dag

De ERA Open Huizen Dag op zaterdag 6 juni zal in alle veiligheid verlopen. De vastgoedmakelaars van ERA Vastgoed Ryckaert zullen klaarstaan om met voldoende maatregelen potentiële kopers te ontvangen. Enkel leegstaande panden zullen deze editie te bezichtigen zijn. In plaats van 1 makelaar die aanwezig is, zullen er nu 2 aanwezig zijn. De ene doet de rondleiding met de kandidaten (max. 2 personen) en de andere leidt alles buiten in goede banen. Denk maar aan social distancing, ontsmetten van …

Sprankeltje hoop voor spoorlijn tussen Gent en Terneuzen

De veelbesproken spoorlijn tussen Gent en Terneuzen komt er misschien toch. Spoorwegbeheerder Infrabel kreeg de vraag van het federale parlement om er werk van te maken. Alle politieke partijen gingen akkoord om te investeren in de spoorlijn. North Sea Port, het bedrijf achter de Gentse haven, ziet de spoorlijn graag komen. Werknemers uit de haven kunnen pendelen per trein, en ook goederen kunnen via het spoor getransporteerd worden.

Processierupsen op eiken langs E34

De eikenbomen langsheen de E34 tussen Zelzate en Wachtebeke worden bewoond door processierupsen. Deze zijn vervelend voor fietsers die de parallelweg langs de E34 gebruiken. De haartjes van de rupsen zorgt bij mensen meestal voor verschrikkelijke jeuk. De gemeente Wachtebeke pakt het probleem aan, en er komen ook waarschuwingsborden aan het fietspad.

Speeltuin Provinciaal domein Puyenbroeck blijft gesloten

Vanaf vandaag kunnen speeltuinen opnieuw geopend worden. Elke gemeente beslist zelf of men de speeltuinen open doet of niet. Je mag met maximaal 20 kinderen een speeltuin betreden. Het domein Puyenbroeck heeft besloten om de speeltuinen gesloten te houden. “We kunnen niet beantwoorden aan de veiligheidsnormen die op dit moment nog gelden”, klinkt het bij de woordvoerder.

Gemeentelijke speeltuigjes opnieuw open

Woensdagvoormiddag zijn alle speelpleintjes in Zelzate opnieuw toegankelijk. Daarmee kunnen kinderen opnieuw schommelen, slieren, klimmen en ravotten op de gemeentelijke openbare speeltuigen. Burgemeester Brent Meuleman vraagt wel rekening te houden met volgende maatregelen: 👉 Enkel toegankelijk voor kinderen t.e.m. 12 jaar. 👉 Elk kind moet vergezeld zijn van een begeleider. 👉 Gebruik gezond verstand en bewaar voldoende afstand.

Er komen zonnepanelen op de gemeentelijke daken

Afgelopen maandag zette de Zelzaatse gemeenteraad het licht op groen voor een zonnepanelenproject. Samen met intercommunale Veneco zullen de daken van het gemeentehuis, de kinderopvang, de bibliotheek, de Eurohal en het sociaal-administratief centrum voorzien worden van panelen. 6.385 vierkante meter Om het project te realiseren, besliste de gemeenteraad om de gemeentelijke daken voor 20 jaar in concessie te geven aan Veneco. “In totaal gaat het om 3.385 vierkante meter dakoppervlakte”, vertelt milieuschepen Steven De Vuyst. “De gemeente schakelt niet alleen …