Zelzate krijgt feestelijke editie van carnaval

De werkgroep carnaval viert dit jaar haar 5-jarig bestaan met een carnavalsweekend op 21 en 22 februari. Om haar droom waar te maken, heeft zij de handen in elkaar geslagen met de gemeentelijke feestcommissie.

Programma

Zo bedacht men samen een feestelijk programma met op vrijdag een scholenstoet, aankleding Mietje Stroel en een unieke fototentoonstelling ‘Carnaval Door De Jaren Heen.’ Zaterdag gaat het feest gewoon verder en kunnen de kinderen een gek feest bouwen met Papa Chico op kindercarnaval, de inkom is gratis. Als hoogtepunt is er een grote carnavalstoet om 19.30u en of dit nog niet genoeg is, sluit men af met een carnavalsparty. “Er is hard gewerkt om van dit stukje nostalgie terug een succes te maken en daar horen uiteraard ook veel samenwerkingen bij. We kunnen alvast verklappen dat we reeds zestien praalwagens hebben kunnen strikken en er zich nog steeds melden.” klinkt het bij beide organisaties.

Confetti

In samenspraak met de gemeente en de milieuraad heeft men beslist om geen confetti meer toe te laten op de openbare weg. Enkel in de feesttent is confetti toegestaan.