Radio ZRO

Ambiance en mooie prijzenpot tijdens Maand van de Markt

Foto: freepik

Traditioneel is april Maand van de Markt. Dan wordt een bezoek aan de wekelijkse maandagmarkt nog interessanter, want je kan de hele maand mooie prijzen winnen. Het initiatief Maand van de Markt is een samenwerking van de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Federatie Ambulante Handel en de vijf Vlaamse Provincies. “Naast de mooie prijzen wordt er dit jaar extra ingezet op ambiance”, vertelt schepen van lokale economie Isabel Dellaert. “Zo zal er elke maandag een verrassende act het marktbezoek opluisteren.”

De Maand van de Markt start op maandag 1 april. Bij elke aankoop op de maandagmarkt kan je deelnemen aan de wedstrijd. Dat kan via het onlineplatform www.maandvandemarkt.be waar je je unieke code kan registreren of via de invulkaartjes die je bij elke aankoop ontvangt bij de marktkramers. Die kaartjes kan je deponeren in de urne in het onthaal van het gemeentehuis. De urne blijft staan tot donderdag 4 mei, dus je hebt voldoende tijd om je invulkaartjes binnen te brengen.

Wat zit er in de prijzenpot? Zelzaatse kadobonnen met een totale waarde van 500 euro. Daarnaast zijn er nog vier trolleys met boodschappen van de markt te winnen en prijzen geschonken door de lokale handelaars. Iedereen die deelneemt, maakt ook nog kans op de prijzen van de provincie Oost-Vlaanderen, waaronder een vakantiecheque, waardebonnen voor een etentje en streekproductenpakketten.

Dit jaar wordt het marktbezoek tijdens Maand van de Markt opgeluisterd met enkele verrassende acts. Op maandag 1 april komen Los Piccolocos (steltenlopers) en BEET (dweilband) langs, op 8 april Musica Mobile, 15 april Madam Silhouette, 22 april Music Box en op 29 april sluit accordeonist Marino Punk de Maand van de Markt op gepaste wijze af.“We hopen dat iedereen massaal onze maandagmarkt bezoekt in april, deelneemt aan deze mooie wedstrijd en geniet van de ambiance. Op maandag 13 mei worden de prijzen uitgedeeld op de markt. De winnaars worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht”, laat de schepen nog weten.

Categorieën

Archieven