Radio ZRO

Bewoners Sint-Bernardus Bassevelde kregen vaccin

Woensdag kregen de 110 bewoners van woon-zorgcentrum Sint-Bernardus in Bassevelde een vaccinatie tegen het coronavirus. Het zijn de eerste prikjes die worden toegediend in de gemeente Assenede. Volgende week dinsdag zijn de bewoners van woon- zorgcentrum Sint-Jozef in Assenede aan de beurt.

“Hopelijk het einde van lastige periode”

“Tegen midden februari moeten iedereen binnen ons woon- en zorgcentrum twee keer gevaccineerd zijn”, zegt Guy Claeys, directeur bij woon- en zorgcentrum Sint-Bernardus. “Daarmee komt er hopelijk een einde aan een erg lastige periode.”

Leefgroepen

Het Basseveldse woon- en zorgcentrum bleef zo goed als gevrijwaard tijdens de coronacrisis. “Geen enkele bewoner raakte besmet. Buiten twee personeelsleden bleven we de volledige coronacrisis coronavrij.” Dat heeft volgens Guy Claeys te maken met een factor geluk, een strenge aanpak en het concept van het woon- en zorgcentrum.

Hoop

De bewoners zijn alvast blij met het vaccin. Eén van de bewoners die als eerste werd gevaccineerd was de 101-jarige Elza Van Haele, meteen ook de oudste inwoner van het woon- en zorgcentrum. Ook het verzorgend personeel leeft op hoop. “We kijken er naar uit elkaar opnieuw vast te kunnen pakken. Je voelt dat de huidhonger bij onze bewoners erg groot is”, besluit verzorgende Shirley De Craecker.