Radio ZRO

Darko Van Rie maakt gelijkmaker in slotseconden, KVV eindigt zesde

Met een doelpunt in de absolute slotfase is KVV er alsnog in geslaagd een punt uit de brand te spelen tegen Gullegem. Bij een uur stond groen/wit op achterstand maar de laatste thuishoop werd alsnog verzilverd, met dank aan Darko Van Rie om op de goede plaats te staan.

De thuisploeg was het meest gevaarlijk in de openingsfase maar zowel Richard Antwi-Manu, Roy Broeckaert, Nicolas Van Buyten als Simon Lanckman vonden de bezoekende doelman Vanderbeken op hun weg of hun poging ging, al dan niet via een verdediger, voorlangs. Op het halfuur werd bezoeker Dekiere teveel ruimte gegund, hij scoorde de openingstreffer. Tegen de rust verscheen Callens alleen voor Darko Van Rie maar die had zijn hoek goed verkleind.

KVV Zelzate: Darko Van Rie, Stijn Cools-Ceuppens (60‘ Bo de Kerf), Pieter Grootaert, Simon Lanckman, Tars Notteboom (51’ Tibo Franki), Nicolas Van Buyten, Sander Van Cauwenberg (60’ Ennio Martens), Jens Vandenhende, Preben Van Wesemael, Roy Broeckaert en Richard Antwi-Manu.
FC Gullegem: Brandon Vanderbeken, Michiel Hanssens, Gaëtan Vercaemer (59‘ Remko Vandamme), Louis Callens (59’ Andres Dewaele), Efram Vansuypeene, Robbe Dekiere, Rune Moerkerke (75’ Noë Rogard), Indy Vancraeyveldt, Jorn Braekeveld, Jens Decoster en Jeroen Doornaert.
Doelpunten: 29‘ Dekiere 0-1, 86’ Van Buyten 1-1, 88’ Dewaele 1-2 en 89’ Van Rie 2-2
Wedstrijdleiding: Istvan Lagaert, Thomas Sanders en Sander Opsomer

Na de rust werd Richard Antwi-Manu door de vertrekkende Sander Van Cauwenberg vrijgespeeld maar Vanderbeken ging goed plat. Op een poging van de ingevallen Vandamme kon Darko zich onderscheiden. Vijf minuten voor het einde verlengde Nicolas Van Buyten een voorzet van Richard Antwi-Manu, hij hing zo de bordjes in evenwicht. Aan de overzijde werd de eveneens ingevallen Dewaele plots afgezonder voor de thuisgoalie, hij bracht Gullegem opnieuw op voorsprong. In de allerlaatste minuut trok Darko Van Rie mee ten aanval, Vanderbeken redde een kopbal van Lanckman maar die botste op het lichaam van Van Rie en belandde in het bezoekende doel, 2-2. Iedereen tevreden, eind goed al goed.

Morgen wordt geloot voor de eindronde ter promotie naar de eerste amateurklasse en door omstandigheden zit ook KVV in de trommel. Vanuit de A-reeks zitten daar ook Lokeren-Temse, Brakel en Merelbeke in. Van de B-reeks komt daar Lierse-Berlaar, Cappellen, Aalst en Bilzen bij. Ninove promoveert als tweede omdat kampioen Petegem dit weigert, Ronse en Menen en het vrijwillige Zwevezele degraderen, Wetteren moet een barragewedstrijd spelen voor het behoud.

Foto ®Koen Van Waesberghe: Jeroen Doornaert kopt een hoekschop van Nicolas Van Buyten weg voor de inlopende Pieter Grootaert.