Radio ZRO

Grijs maar droog

Vandaag, woensdag 29 maart, wordt een overwegend grijze dag. In de namiddag kan de zon toch af en toe eens door de wolken heen piepen. Van uit het zuiden wordt er zeer zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur kan oplopen naar 16 graden. Vandaag hebben we normaal slechts recht op 12,3 graden. Er gaat een matige zuidelijke wind waaien.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,8 graden overdag 12,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht trekt er een verzwakte regenzone over bij een zeer zachte 12 graden. De zuidelijke wind ruimt naar het zuidwesten en trekt aan van matig naar vrij krachtig.

Donderdag krijgen we soms pittige buien over ons heen met een kleine kans op onweer. Met 15 graden blijft het zeer zacht en de wind trekt aan naar vrij krachtig tot krachtig met mogelijks rukwinden tot 70 km/uur.

Vrijdag gaat het dan op uitgebreide schaal regenen terwijl de regen zaterdag meer in de vorm van buien zal vallen. Op beide dagen staat er een goed voelbare zuidwestelijke wind met op vrijdag rukwinden tot 80 km/uur. De temperatuur blijft beide dagen steken bij 11 graden.

Zondag belooft een droge dag te worden met een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur blijft met 11 graden een beetje ondermaats bij een zwakke noordoostelijke wind.

Daarna volgt tot en met woensdag 12 april een minder wisselvallige periode waarin de droge dagen gaan overheersen. De zon gaat ruimschoots aan bod komen. De doorgaans uit noordelijke hoek aangevoerde lucht zal geen hogere temperatuur dan gemiddeld 11 graden toelaten. In de nacht kan het tijdens opklaringen dikwijls tot lichte nachtvorst komen.

Een aangename woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven