Honderden kinderen verwelkomen de Sint in de Zelzaatse jachthaven

Sinterklaas meerde zaterdagnamiddag precies om halftwee met zijn gevolg aan in de jachthaven. “De aankomst van de Sint bracht organisatorische problemen mee,” zegt voorzitter van de gemeentelijke feestcommissie Lucien Van de Velde.  “We regelden extra boten, want maar liefst 40 Zwarte Pieten beloofden hem te vergezellen naar onze gemeente”.  Niet minder dan burgemeester Brent Meuleman verwelkomde de Sint met de onvermijdelijke vraag ‘Zijn er dit jaar stoute kinderen in Zelzate?’ als slot.   Toen de goedheiligman in het dikke boek bladerde, werd het heel stil aan de jachthaven.  Maar even daarna barstte een spontaan applaus uit, als de Sint liet weten dat er geen stoute kinderen in Zelzate zijn.

Van de jachthaven ging het per koets richting gemeentehuis. Om de wachtende kinderen te amuseren, werkte de feestcommissie in de tuin van de brughuizen een heus ’pietenparcours’ uit.  Kinderen tussen drie en tien, die vooraf een bonnetje afhaalden, kregen in de raadzaal nog een verrassingspakket mee naar huis.

De Sint bedankte namens de kinderen, de pieten en hemzelf de gemeentelijke feestcommissie voor de fijne ontvangst en de schitterende organisatie.

foto © Vivien De Baets