Radio ZRO

KVV zit in hoek waar de klappen vallen

Zes speeldagen voor het einde zit KVV in een serieuze dip. Het verloor niet enkel van leider Lokeren-Temse, het verloor ook topschutter Thomas Zwart met een knieletsel dat hem vermoedelijk out zet voor de rest van het seizoen. En er zijn al zoveel gekwetsten.

KVV Zelzate: Darko Van Rie Darko, Dario Steel, Pieter Grootaert, Simon Lanckman (56′ Gilles Sierens), Sami Djadi, Thomas Zwart (35′ Roy Broeckaert), Jules Flamant, Bo de Kerf, Jens Vandenhende, Kyran Boete en Floris Criel (54′ Bakary Pede).
KSC Lokeren-Temse: Jelle Merckx, Soufiane El Banouhi, François Kompany, Naïm Boujouh, Gil Van Moerzeke, Alexander Maes (67′ Niels Elewaut), Youssef Boulaouali Didouh, Gert Van Walle, Toon Janssen, Gianni Deneve (76′ Jeovanni Samuel Dianganga) en Simon Vermeiren (73′ Ruben Geraerts).
Doelpunten: 9′ Boulaouali Didouh 0-1, 50′ en 62′ Van Moerzeke 0-2 en 0-3, 68′ Vermeiren.
Gele kaarten: Janssen
Scheidsrechters: Tom Patrouille, Sven Osier en Christophe Snoeck

Geen Benjamin De Bremme, geen Kevin Kabera, geen Tibo Franki, geen Emmanuel-Koffi Nyarko, geen Preben Van Wesemael, geen Richard Antwi-Manu en Thomas Zwart die na een halfuur uitvalt, het zit KVV Zelzate ook niet mee dit seizoen.

Niet dat het er vandaag toe deed, Lokeren-Temse was gewoon een maatje te sterk en bewees vandaag dat het volgend seizoen zijn mannetje zal staan in de eerste amateurklasse want het trio achtervolgers op de Waaslanders, Cercle/Oostkamp/Petegem, verloor zijn wedstrijd waardoor de leiders nu al veertien punten voor staan, met nog achttien punten te verdienen.

In de eerste helft zagen de duizend toeschouwers iets of wat tegenstand van de thuisploeg. De bezoekers hadden het balbezit, de eerst echt grote kans was dan ook raak. Van Walle stak diep op Boulaouali Didouh die randje buitenspel overhoeks buiten het bereik van Van Rie de 0-1 aantekende. Verder waren er nog halve kansen voor Van Moerzeke, opnieuw Boulaouali Didouh, Maes en Vermeiren maar Van Rie bewees alweer zijn waarde voor Zelzate. Tussendoor ging een scherpe voorzet van Jules Flamant nipt voorlangs en werd een poging van diezelfde Flamant op de lijn weggewerkt. In het slot kwam Sami Djadi oog in oog met de bezoekende doelman Merckx maar die won het duel.

Na de rust werd het bezoekende overwicht nog groter. Maes bediende in minuut vijftig topschutter Van Moerzeke die zijn zeventiende van het seizoen aantekende. Net na het uur kon alweer Van Moerzeke, moedersziel alleen, een hoekschop van Maes binnenkoppen. KVV probeerde niet te verzuipen maar zes minuten later verschalkte Vermeiren met een mooie lob in de linkerwinkelhaak thuisdoelman Van Rie. Geeraerts kopte nog een voorzet van Boujouh over wat ook het laatste wapenfeit was. KVV kon daar enkel een kopbal van Jens Vandenhende, na een vrije trap van Flamant, tegenoverzetten, hij ging echter over het doel van Jelle Merckx.

Opmerkelijk was dat KVV opnieuw een 18-jarige liet debuteren. Door de afwezigheid van De Bremme en Nyarko mocht Dario Steel op de rechterflank spelen, hij mag terugblikken op een degelijk wedstrijd. De thuisploeg eindigde met nog twee beloften op de mat: Gilles Sierens en Bakary Pede pakten opnieuw wedstrijdminuten.

KVV moet opnieuw naar onder kijken in de stand want het heeft amper nog zes punten voorsprong op de zestiende plaats (Wetteren) dat hoogstwaarschijnlijk barragewedstrijden moet spelen voor het behoud. Zowel Harelbeke (1-4 bij Aalst), Gullegem (0-2 bij Petegem), Wetteren (1-2 bij Brakel) en Oudenaarde (4-1 tegen Erpe-Mere) pakten punten waardoor groen/wit zakt naar de elfde plaats met 36 punten. In de derde periodestand staat het op de voorlaatste plaats met 3 op 18.

Volgende week trekt Zelzate naar Torhout voor een zespuntenwedstrijd. De West-Vlamingen staan op plaats veertien met 32 punten. Harelbeke heeft als vijftiende 31 punten, Wetteren dus als zestiende 30 en het veroordeelde Erpe-Mere heeft 9 punten.

Foto ®Koen Van Waesberghe: Thomas Zwart werkt op een nogal onorthodoxe manier een bal voor de voeten van François Kompany weg.

Categorieën

Archieven