Radio ZRO

Lokaal bestuur Zelzate werkt mee aan kortfilmfestival Tegenstroom

Van 29 maart tot en met 2 april 2023 vindt het Vlaams Nederlands kortfilmfestival Tegenstroom plaats. Voor de eerste keer werkt ook het lokaal bestuur Zelzate mee aan de organisatie. Zo wordt er in Zelzate op vrijdag 31 maart een dag voor jonge filmmakers georganiseerd, met een workshop, een debat en een netwerkmoment. Met de komst van het nieuwe cultuurhuis hoopt het bestuur de samenwerking de komende jaren te kunnen uitbreiden.

Het kortfilmfestival Tegenstroom is aan zijn vijfde editie toe. Het filmfestival toont vijf dagen lang de mooiste kortfilms van Nederlandse en Vlaamse bodem. Het is het enige (kort-) filmfestival in de wereld dat uitsluitend Nederlandse en Vlaamse kortfilms presenteert. Ze doen het dit jaar onder de noemer ‘blik op kwetsbaarheid’.

Het festival legt de nadruk op de ontmoeting. De ontmoeting tussen het publiek met de Nederlandse en Vlaamse makers en tussen de makers onderling.  Juryleden als Jean Paul van Bendegem, Wim Vanseveren, Signe Zeilig Jensen en Joy Verberk introduceren de films en geven er toelichting bij. Zo geraakt het publiek nog meer ondergedompeld in de wereld van de kortfilm en gaan ze een prachtige, inspirerende tijd tegemoet.

De openingsfilm ‘Un Monde’ wordt getoond in de Studio Skoop in Gent en de andere kortfilms worden getoond in de Statie in Sas Van Gent.  

Categorieën

Archieven