Radio ZRO

pakjesdienst van Sinterklaas komt aan huis

De Gemeentelijke Feestcommissie van Zelzate had verschillende scenario’s uitgewerkt voor de aankomst van Sinterklaas. Echter moest de feestcommissie door de stijgende cijfers steeds hun plannen aanpassen. “Het gemakkelijkste zou zijn om gewoon overal een streep door te trekken, maar zo zijn de Zelzatenaren niet. Er zijn Coronaveilige alternatieven genoeg,” zegt Lucien Van De Velde. Gekke pieten zullen de zakjes vol lekkers op een Coronaveilige manier aan huis leveren bij al de sloebers die op de verschillende zitdagen hun bonnetjes zijn gaan afhalen

Route

Twee teams van gekke pieten zullen een bedeling doen in Zelzate West en Oost. De route zal later bekendgemaakt worden via sociale media en de gemeentelijke website.

Geannuleerd

De gemeentelijke feestcommissie had een nieuw concept uitgewerkt om wachtrijen te vermijden waarbij een sintshow op het programma stond, maar deze kan gezien de stijgende corona- cijfers niet doorgaan. Ook de aankomst aan de jachthaven kan om dezelfde reden niet doorgaan omdat men een massa volk op de been brengt. Vandaar dat de pieten met heel veel enthousiasme de pakjes aan huis brengen.