Radio ZRO

RC Harelbeke – KVV Zelzate 2-1

Pieter Grootaert startte op zijn linkerflank. (foto Koen Van Waesberghe)

KVV is er niet in geslaagd de drie punten mee te brengen uit Harelbeke. Het zag er nochtans goed uit toen bij een 1-1 stand de thuisploeg met tien verder moest. Nu volgen twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Brakel en Jong Cercle.

RC Harelbeke: Tom Thieren, Pieter De Smet, Oscar Van Mol, Jaan Vanwildemeersch (34’ Lukas Dewaele), Robbe Santens Robbe, Charles Noppe, Aaron Balcaen (69’ Lamin Soli), Kassim Doumbia, Niels Vandenbroucke, Jorben Vanhulle (69’ Lander Feys) en Ernest Nfor.
KVV Zelzate: Darko Van Rie, Jules Flamant (81’ Kyran Boete), Pieter Grootaert, Simon Lanckman, Sami Djadi, Kevin Kabera, Thomas Zwart, Tibo Franki, Emmanuel-Koffi Nyarko (75’ Roy Broeckaert), Bram Naert (83’ Jens Vandenhende) en Preben Van Wesemael.
Doelpunten: 6’ Doumbia 1-0, 22’ Zwart 1-1 en 78’ Santens 2-1
Gele kaarten: Dewaele, Franki, Djadi en Feys
Rode kaart: 71’ Soli (Harelbeke)

Er was op de Zelzaatse training hard op gehamerd, toch kwam de thuisploeg in de openingsfase op voorsprong na een scherpe hoekschop die werd binnengekopt door Doumbia. Zelzate herstelde het evenwicht en nog voor de rust kon Zwart, op aangeven van Djadi, de gelijkmaker scoren. Een bezoekend schot van Flamant zoefde naast, eenzelfde poging van thuisspeler Santens verdween via Van Rie in hoekschop. Even was er opwinding na vijf minuten in de tweede helft maar scheidsrechter Cools keurde het tweede doelpunt van Zwart af wegens voorafgaande buitenspel van Djadi. Twintig minuten voor affluiten werd thuisspeler Soli uitgesloten na een tackle op Flamant. Zelzate ging meer druk zetten naar voor maar op counter maakte Santens en voor de thuisploeg 2-1 van.

Zelzate start dus met een nederlaag, net zoals Jong Essevee (1-4 tegen Westhoek), Erpe-Mere (1-0 op Dikkelvenne), Petegem (4-2 op Oostkamp), Torhout (5-3 op Oudenaarde) en Wetteren (5-2 op Gent). Gullegem-Jong Cercle tenslotte eindigde op 2-2. Deze namiddag is er nog de topper tussen Brakel en Aalst en trekt Lokeren-Temse naar Merelbeke.