Radio ZRO

Regen gevolgd door opklaringen

weerman Guido

Vandaag, donderdag 28 maart, start met regen en die regen zal ons in de loop van de voormiddag verlaten naar Nederland. Na de regen volgen er dan opklaringen die breder gaan worden in de loop van de namiddag. De kans dat er nog een bui gaat vallen is dan ook eerder klein. De temperatuur stijgt naar 12 graden en vandaag hebben we normaal recht op 12,3 graden. De wind gaat vandaag ook een hoofdrol opeisen en gaat toenemen van matig naar vrij krachtig tot krachtig uit het zuidwesten. Hierbij kunnen de rukwinden zelfs oplopen naar 70 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 2,1 graden overdag 9,8 graden en viel er 0;6 mm regen.

Komende nacht zijn er eerst brede opklaringen doch al snel kondigt zich een buiengebied aan dat ons in nattigheid gaat onderdompelen. De zuidelijke wind zwakt af naar matig. De temperatuur daalt naar 7 graden.

Vrijdag start nog wat regen doch al snel volgen er breder wordende opklaringen. Het blijft tot na zonsondergang droog vooraleer er zich terug regen en buien gaan aanbieden. Bij een vrij krachtige tot soms krachtige zuid tot zuidoostelijke wind loopt de temperatuur op naar 14 graden.

Zaterdag krijgen we veel buien te verwerken en wordt de zon de grote afwezige. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind moeten we met 12 graden tevreden zijn.

Zondag start nog droog met opklaringen doch in de loop van de dag gaan er zich buien vormen. Met een oostelijke wind wordt zachtere lucht aangevoerd en de temperatuur kan oplopen naar 15 graden.

Paasmaandag zijn we er terug aan voor de moeite en wordt het een kletsnatte dag bij 13 graden.

Het paasweekend wordt daarna gevolgd door sterk wisselvallig weer dat zal aanhouden tot en met donderdag 11 april. De temperatuur gaat gemiddeld rond 13 à 14 graden schommelen. Een lichtpuntje op de weerkaarten is de warmte die ons tijdelijk van 05 tot 07 april zelfs een temperatuur van 20 graden of meer zou kunnen bezorgen.

Zoals iedereen snak ik ook naar maar zon en droger weer.

Een aangename donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven