Radio ZRO

Regenachtig

Lore de Koning

Vandaag, woensdag 15 mei start grijs met regen. Het grijze weer behouden we een ganse dag en van zon is er bijna geen sprake. De regen zal aanhouden tot halverwege de namiddag. De temperatuur loopt heel langzaam op naar 17 graden of omstreeks de 17,9 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. Er gaat een ganse dag een zwakke veranderlijke wind waaien.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,5 graden overdag 12,2 raden en viel er 4,6 mm regen.

Komende nacht start droog doch na middernacht gaat het terug regenen al dan niet in buiige vorm. Een klap onweer is dan ook niet uitgesloten. De temperatuur zakt naar een zachte 13 graden bij weinig of geen wind.

Donderdag tot en met zaterdag wordt het half tot zwaar bewolkt en gaan er alle dagen buien vallen. Bij de buien is er dikwijls kans op onweer. In totaal kan er een flinke plas water vallen. De temperatuur gaat zich op het langjarig gemiddelde van 18 graden plaatsen. De wind heeft ondertussen het westen tot het noordwesten opgezocht en wordt meestal matig.

Zondag zou dan de beste dag van het weekend worden en zou zelfs volledig droog kunnen verlopen met vrij veel zon. De temperatuur loopt dan op naar 20 graden.

Daarna volgt tot en met woensdag 29 mei een periode waarin de wisselvalligheid langzaam gaat afnemen en de droge en zonnige dagen de overhand gaan krijgen. De temperatuur gaat schommelen rond het langjarig gemiddelde van 19 à 20 graden en de nachten gaan eerder aan de frisse kant worden.

Een knusse woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven