Radio ZRO

Spektakelrijke wedstrijd levert KVV drie punten op

KVV heeft een nieuwe overwinning vast, de twaalfde van het seizoen. Na de onverdiende nederlaag tegen leider Petegem werd nu de maat genomen van Ninove, de tweede in de stand. KVV leidt in de derde periodestand.

Met doelpunten van Jens Vandenhende en Richard Antwi-Manu kwam KVV in de eerste helft tweemaal op voorsprong. Ntambue kopte tussendoor de 1-1 op het bord en direct na de rust scoorde bezoeker Bael, na voorbereidend werk van Ntambue, de 2-2. Pogingen van Richard Antwi-Manu en Roy Broeckaert werden gekeerde door de bezoekende doelman maar Pieter Grootaert mikte vanop 25 meter met zijn eerste van het seizoen raak. Beide ploegen kregen nog enkele kansen maar er werd niet meer gescoord.

KVV Zelzate: Darko Van Rie, Benjamin De Bremme, Stijn Cools-Ceuppens (46’ Simon Lanckman), Pieter Grootaert, Tars Notteboom (80’ Floris Criel), Nicolas Van Buyten (87’ Ennio Martens), Jens Vandenhende, Preben Van Wesemael, Kevin Kabera, Roy Broeckaert en Richard Antwi-Manu.
KVK Ninove: Kevin Van den Noortgaete, Kevin De Wannemaecker, Marco Hertveldt, Olivier Romero, André Ntambue, Allan Tshimanga, Jari Mariën, Koen Persoons (31’ Bram Vaeyens), Steve Bael, Gauthier Bourgignon en Baptist Boulez (70’ Sem De Vuyst).
Doelpunten: 4’ Vandenhende 1-0, 35’ Ntambue 1-1, 37’ Antwi-Manu 2-1, 46’ Bael 2-2 en 50’ Grootaert 3-2.
Gele kaarten: Kabera, Persoons en De Bremme
Scheidsrechters: Glenn Janssens, Thomas Van Asch en Quinten Straetmans

In de stand is Petegem leider met nu vier punten voor op Ninove. Lokeren-Temse, Brakel, Zwevezele en KVV volgen in die volgorde. Ronse en Menen zijn laatste en voorlaatste, Wetteren is veertiende.

Groen/wit leidt de strijd voor de derde periode met het maximum van twaalf punten, vier ploegen, waaronder Petegem volgen op twee punten, Ninove al zes punten achter.