Radio ZRO

Zware opgave voor KVV

Zondag speelt KVV Zelzate de 28ste wedstrijd van het huidig seizoen. Niemand minder dan leider, eigenlijk mag dit met een hoofdletter geschreven worden, Lokeren-Temse komt naar de Patronagestraat afgezakt. Ruim duizend supporters zullen aanwezig zijn.

KVV Zelzate – KSC Lokeren-Temse was tot vorig seizoen steeds de seizoensopener voor de Waaslanders. Na de verplichte degradatie naar de tweede afdeling zijn de twee ‘gewoon’ reeksgenoten, al gaat het er bij geel-wit-zwart een stuk professioneler aan toe. Toch moeten we meegeven dat KVV, en zeker niet onverdiend, de heenwedstrijd in het grote Daknamstadion won met 1-3.

Zo’n vaart zal het zondag waarschijnlijk, laat ons hopen voor de thuissupporters van wel, niet lopen. KVV zit niet echt in de winning-mood met 3 op 15, Lokeren-Temse sprokkelde 9 punten uit de 5 laatste partijen. In het algemene klassement heeft de fiere leider nu al elf punten voor op eerste achtervolger Jong Cercle dat zaterdag uit moet naar de Ratjes uit Gent. Petegem en Oostkamp hebben evenveel punten als Jong Cercle en spelen een thuiswedstrijd, respectievelijk tegen Gullegem en Jong Essevee.

Bij de thuisploeg zijn er heel wat vraagtekens. Zo is het al zeker dat Tibo Franki (gekwetst) en Preben Van Wesemael (geschorst) er centraal in de verdediging niet zullen bijlopen. Ook Benjamin De Bremme is gekwetst, wie rechts in de verdediging zal spelen is koffiedik kijken. Pieter Grootaert dweilt waarschijnlijk opnieuw zijn linkerflank af, tenzij het trainerstrio iets anders in petto heeft.

Een selectie gaf de coach niet vrij, juist omdat er veel te veel twijfelgevallen zijn. Het zou zomaar kunnen dat zelfs oude-getrouwe Hakim Boucheta aan de aftrap verschijnt. Een aftrap die trouwens wordt gegeven door Karim El Bodmossi, geboren Zelzatenaar maar ooit nog profspeler bij het toenmalige Sporting Lokeren.

Voor deze derby worden duizend toeschouwers verwacht. In voorverkoop zouden er voor de bezoekers dubbel zoveel kaarten zoveel verkocht zijn als de thuisploeg. Voor de wedstrijd is er een sponsorbijeenkomst bij de thuisploeg waardoor de kaap van duizend zal overschreden worden.

Morgen zelf zijn er geen kaarten meer te verkrijgen, op politiebevel. De thuisaanhang dient binnen te gaan via de Patronagestraat, de bezoekers via de Leegstraat. Stewards zullen alles in goede banen leiden. De wedstrijd zelf start om 15 uur.

Categorieën

Archieven