Radio ZRO
weerman Guido

Vandaag, vrijdag 12 juli, begon met regen die zal aanhouden tot halverwege de namiddag. Na de regen volgen enkele buien, afgewisseld met schaarse opklaringen. De temperatuur blijft in de regen beperkt tot een koele 16 graden, veel lager dan de normale 21,8 graden voor vandaag. De wind komt uit het noorden en varieert van matig tot vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 15,3 graden overdag 22,7 graden en viel er 0,6 mm regen.

Komende nacht neemt na middernacht de kans op buien weer toe bij een matige westelijke wind. De temperatuur daalt naar 12 graden.

Zaterdag vallen er in de voormiddag nog enkele buien, maar na de middag wordt het droog met toenemende opklaringen. De zuidwestelijke wind wordt matig en de temperatuur stijgt naar 18 graden.

Zondag wordt het wisselend bewolkt met een verwaarloosbare kans op een buitje. Met 22 graden wordt het een aangename dag.

Maandag wordt een zomerse dag met een temperatuur van 26 graden, maar er is kans op onweer door toenemende instabiliteit.

Dinsdag blijft het niet volledig droog, maar de intensiteit van de buien neemt snel af. De temperatuur blijft met 23 graden vrij goed.

Tot en met zaterdag volgt dan droog en zonnig zomerweer met temperaturen rond 24 graden.

Vanaf volgende week zondag is de verwachting tot en met vrijdag 26 juli onzeker. De kans op terugkeer van wisselvallig en koel weer is volgens de huidige weermodellen een stuk groter dan de kans op voortzetting van het warme en droge zomerweer.

Een knusse vrijdag toegewenst!

Categorieën

Archieven