Radio ZRO

Wisselend bewolkt en droog

Febe Bernaerdt

Vandaag, op 11 juli of de Vlaamse feestdag, blijft het droog. Hoewel de zon deze ochtend rijkelijk schijnt, zullen er in de loop van de dag cumuluswolken verschijnen die het zonlicht enigszins gaan hinderen. Met een matige westenwind zal de temperatuur stijgen naar 22 graden, iets onder de 23 graden die we normaal mogen verwachten.

Vorig jaar bereikte de temperatuur na een nacht van 14 graden een hoogtepunt van 28,6 graden en bleef het droog.

Komende nacht zal de bewolking toenemen en na middernacht komt er vanuit Frankrijk een uitgebreid regen- en onweersgebied aan. De wind kiest voor noordelijke richtingen en de temperatuur zakt naar 14 graden.

Op vrijdag zullen er veel buien zijn die aanzienlijke neerslag achterlaten, met ook kans op onweer. De temperatuur blijft steken op slechts 16 graden, ondersteund door een matige tot vrij krachtige noordelijke wind.

Op zaterdag blijft het buiig, hoewel het aantal buien afneemt en de kans op onweer verdwijnt. Met 18 graden voelt het meer aan als herfst dan zomer.

Zondag wordt wisselend bewolkt met af en toe buien. De wind draait naar het zuidwesten en een positieve noot is dat de temperatuur gemakkelijk 22 graden bereikt.

Maandag wordt zeer warme en onstabiele lucht vanuit het zuiden aangevoerd, waardoor de temperatuur oploopt naar een zomerse 26 graden. Dit wordt echter snel gevolgd door onweer.

Als er dinsdag nog een enkele bui valt, starten we vanaf woensdag een droge periode die aanhoudt tot en met donderdag 25 juli. De zon zal vaak schijnen en de temperatuur stijgt naar een aangename 24 graden. Een kleine minderheid van de weermodellen voorspelt wisselvallig en koel weer, maar hopelijk verstoren deze niet de mooie zomerse verwachtingen.

Een aangename donderdag toegewenst.

Categorieën

Archieven