Radio ZRO

Af en toe zon

Vandaag, dinsdag 13 februari, wordt een droge dag waarin zon en wolkenvelden elkaar regelmatig gaan afwisselen. In de loop van de namiddag wordt het aandeel van de wolken groter en verliest de zon haar invloed. Na zonsondergang stijgt de kans op wat lichte regen. Bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind loopt de temperatuur op naar 10 graden. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 6,6 graden!

Vorig jaar werd het na een nacht van – 0,4 graad overdag 11,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat bewolkt verlopen met af en toe wat lichte regen of motregen. De laagste temperatuur van 7 graden wordt vroeg in de nacht bereikt om naar de ochtend toe enkele graden te stijgen. De wind blijft matig tot vrij krachtig waaien uit het zuidwesten.

Woensdag zijn er een ganse dag periodes van meestal lichte regen. De aangevoerde lucht is al een stuk zachter en de temperatuur loopt op naar 13 graden. De zuidwestelijke wind wakkert soms aan naar krachtig.

Donderdag wordt een bijna droge dag met enkele opklaringen. Het is de temperatuur die de hoofdrol gaat opeisen en dat mag wel gezegd worden met 15 à 16 graden.

Vrijdag volgt dan een zoveelste regenzone en wordt het met 14 graden nog altijd uiterst zacht. De wind gaat matig uit het zuidwesten waaien.

Van zaterdag tot volgende week dinsdag blijven we nog steeds in zeer zachte lucht vertoeven. Het blijft met gemiddeld 12 graden onwinters. Het blijft over het algemeen bewolkt en af en toe gaat het regenen of vallen er buien.

Vanaf volgende week woensdag tot en met dinsdag 27 februari geraken de verschillende weermodellen het met elkaar niet eens. De kans op temperaturen boven het langjarig gemiddelde van 7 graden is even groot als de kans op temperaturen onder normaal. Zeker is echter wel dat de kans op nattigheid groter is dan de kans op droge dagen.

Het kan verkeren zei destijds Bredero en wij zullen het ondervinden.

Een rustige dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven