Radio ZRO

Wisselend bewolkt en een enkele bui

Vandaag, maandag 12 februari, wordt bijna een kopie van gisteren. Het weer gaat wisselend bewolkt verlopen met meer plaats voor de zon. In de namiddag trekken er enkele buien over waarna de wolken plaats maken voor opklaringen. De temperatuur loopt op naar 9 graden en normaal hebben we vandaag recht op 7,5 graden. De matige westelijke wind krimpt vanavond naar het zuidwesten en zwakt af naar zonsondergang toe.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5,9 graden overdag 8,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht zijn er brede opklaringen waarin de temperatuur kan dalen naar 3 graden. Er gaat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind waaien.

Dinsdag wordt de vriendelijkste dag van deze week. Tot na zonsondergang wordt het wisselend bewolkt met een groot aandeel van de zon. Na zonsondergang gaat de bewolking terug toenemen als voorbode van de regen die ons in de nacht naar woensdag toe in nattigheid zal onderdompelen. De temperatuur loopt op naar 10 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Van woensdag tot en met vrijdag worden we terug ondergedompeld in uiterst zachte lucht. Spijtig genoeg moeten we er veel regen bijnemen. De temperatuur gaat gemiddeld rond een 13 graden schommelen met zelfs een uitschieter naar een lenteachtige temperatuur van 16 graden op donderdag. De matige wind komt uit het zuidwesten.

Vanaf het weekend komen we in frissere lucht terecht. Gaat zaterdag grijs met motregen verlopen dan trekt er zondag een zoveelste regenzone over. De temperatuur stijgt gemiddeld naar 10 graden.

Daarna volgt tot en met maandag 26 februari een frissere periode met een gemiddelde temperatuur van 7 graden, zijnde rond het klimatologisch gemiddelde. Naar het einde kan het soms nog frisser worden. Spijtig genoeg gaan we het niet alle dagen droog houden.

Een fijne maandag gewenst waarin we met weemoed terug denken naar de “Zotte Maandag” die Zelzate  destijds tot de carnavalsgemeente van het noorden omtoverde.

Categorieën

Archieven