Radio ZRO

Buien

Vandaag, donderdag 09 maart, komen we langzaam ten zuiden van de grenslijn tussen koude en zachte lucht te liggen. Blijft het deze voormiddag nog droog dan volgen in na de middag buien of periodes met regen. De temperatuur van 1,7 graden momenteel loopt op naar 5 graden in de vroege namiddag om na de aankomst van de regen op te lopen naar 8 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 9,9 graden. Er blijft tot laat in de namiddag een zwakke veranderlijke wind staan. Na zonsondergang draait de wind naar het zuidwesten en wordt krachtig met rukwinden tot 70 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0,5 graden overdag 15,2 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat het flink regenen al wordt het tegen zonsopgang tijdelijk wat droger met mogelijks enkele opklaringen. Het wordt met 8 graden een zeer zachte nacht. De zuidwestelijke wind blijft vrij krachtig doorwaaien.

Vrijdag keert de koudere lucht terug. Er gaan een ganse dag buien vallen die naar de avond toe eventueel zelfs een winters karakter gaan krijgen. De temperatuur loopt op naar 9 graden om in de namiddag snel te dalen naar omstreeks 3 graden bij zonsondergang. De vrij krachtige tot krachtige zuidwestelijke wind ruimt naar het noordwesten met mogelijks rukwinden tot 75 km/uur.

Na een nacht met lichte vorst wordt het zaterdag een vriendelijke dag met een afwisseling van zon en wolken en blijft het droog. Met 6 graden wordt het een pak frisser.

Vanaf zondag volgt dan een zeer wisselvallige week met op de meeste dagen veel regen of buien. De temperatuur van 11 graden op zondag stijgt naar 14 graden op dinsdag om daarna terug te vallen naar gemiddeld 9 graden.

Daarna volgt tot en met donderdag 23 maart een periode waarin de wisselvalligheid gaat overheersen. De temperatuur gaat rond of lager dan het langjarig gemiddelde schommelen. Korte invallen van veel koudere lucht zijn niet uit te sluiten.

Een rustige donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven