Radio ZRO

Regen en buien

Vandaag, vrijdag 10 maart, wordt een dag met twee gezichten. In de voormiddag vertoeven we nog in zachte lucht en gaan er enkele pittige buien vallen. De temperatuur loopt naar 10 graden en normaal hebben we vandaag recht op 10,2 graden. Er staat een zwakke zuidwestelijke wind. In de namiddag trekt er dan een depressie ten zuiden van België naar het oosten. Het gaat enige tijd stevig regenen doch, rekening houdend met de zuidelijke koers van de depressie, wordt de koude lucht die nu nog boven Nederland aanwezig is naar het zuiden gezogen. Het is niet onmogelijk dat de regen in de loop van de namiddag overgaat in natte sneeuw. De temperatuur volgt een snelle daling naar 2 graden tegen zonsondergang aan. Tevens gaat de wind ruimen naar het noordwesten tot het noorden en gaat toenemen naar vrij krachtig tot krachtig met rukwinden tot 80 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5,8 graden overdag 16,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht verschijnen er opklaringen en daalt de temperatuur onder het vriespunt. Het wordt dus gevaarlijk glad door bevriezing van natte weggedeeltes.

Zaterdag wordt een droge en veel vriendelijker dag met een afwisseling van zon en hoge bewolking. Met 6 graden wordt het een pak frisser.

Zondag kan er in voormiddag nog een buitje vallen en verloopt de dag daarna droog met vrij veel opklaringen. We halen al de 10 graden.

Maandag wordt een kletsnatte en zeer onstuimige dag. Het gaat intens regenen en de wind wordt krachtig tot hard met rukwinden tot 85 km/uur. De temperatuur schiet omhoog naar 15 graden.

De rest van volgende week verloopt dan zeer wisselvallig met alle dagen regen, soms vrij veel regen. De temperatuur blijft rond de 12 graden schommelen.

Daarna volgt tot en met vrijdag 24 maart een minder wisselvallige periode waarin de temperatuur rond of net onder het langjarig gemiddelde gaat schommelen. Kortstondige koude invallen blijven mogelijk.

Een aangename vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven