Radio ZRO

Buien

weerman Guido

Vandaag, dinsdag 02 april, start met opklaringen afgewisseld met zware bewolking. In de loop van de voormiddag wordt de onstabiliteit zo groot dat er soms flinke buien gaan vallen. Sommige kunnen gepaard gaan met onweer. In de namiddag verlaten de buien onze regio en wordt het droog met breder wordende opklaringen. De temperatuur loopt op naar 13 graden en normaal hebben we vandaag al recht op 14,3 graden. De zuidwestelijke wind gaat toenemen naar vrij krachtig tot krachtig met mogelijks rukwinden tot 70 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 1 graad overdag 8,5 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat de bewolking terug toenemen en gaat het regenen. Bij een matige zuidwestelijke wind daalt de temperatuur naar 10 graden.

Woensdag start met regen die zal aanhouden tot na de middag en wordt daarna gevolgd door buien. De temperatuur loopt op naar 14 graden en zuidwestelijke wind wordt vrij krachtig.

Donderdag wordt dan een verregende dag met regen en pittige buien. De temperatuur houdt het voor bekeken bij 14 graden. De wind blijft nog steeds flink uit de hoek komen en de rukwinden kunnen oplopen naar 80 km/uur.

Vrijdag wordt het vriendelijker met bijna geen buien meer. De zon gaat een hoofdrol spelen en de, uit het zuidwesten, aangevoerd lucht doet de temperatuur al oplopen naar 19 graden.

Zaterdag gaat zeer zonnig verlopen waardoor de temperatuur zelfs kan oplopen naar een warme 23 graden.

Zondag wordt het met 17 graden minder zacht en in de loop van de namiddag gaan er zich buien ontwikkelen.

Daarna volgt tot en met dinsdag 16 april een nog steeds wisselvallige periode met bijna alle dagen kans op regen of enkele buien. De temperatuur gaat dan rond de 15 graden schommelen, zijnde het klimatologisch gemiddelde.

Een rustige dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven