Radio ZRO

GO! basisschool Erasmus Zelzate  zwaait juf Belinda De Saegher na 37 jaar uit

Op paasmaandag ging juf Belinda De Saegher (63) na een loopbaan van 43 jaar, waarvan 37 jaar op de GO! basisschool Erasmus in Zelzate, met pensioen. Vrijdagmiddag voor de paasvakantie zwaaiden de leerlingen, leerkrachten en enkele ouders haar uit. “

Belinda studeerde op 16 juni 1981 af als onderwijzeres.  Na haar afstuderen was ze juf in o.a. GO! De Wijze Eik te Mariakerke, de Oefenschool in de Ledeganckstraat te Gent en in de gemeentelijke basisschool te Zelzate. 

Op 13 oktober 1987 kreeg ze een interim aangeboden in de Rijksbasisschool aan de Leegstraat 2 te Zelzate (daarna Basisschool De Reigers en nu GO! basisschool Erasmus).  Ze startte er als jongste lid van het team in het 6de leerjaar. Na twee jaar ruilde ze het zesde leerjaar in voor het eerste leerjaar.  Een droomjob voor haar: kinderen leren lezen, rekenen en schrijven was echt haar ding.  Na 27 jaar het eerste leerjaar, nam ze haar ervaring voor 3 jaar mee naar het tweede leerjaar en de laatste 5 jaar van haar onderwijsloopbaan was ze juf van het derde leerjaar. Nu was ze op GO! basisschool Erasmus na 37 jaar  de oudste collega.  Nog steeds even enthousiast als in het begin met veel ’goesting’ en inzet om haar leerlingen te onderwijzen en verder wegwijs te maken.

Juf Belinda had geluk met haar gezondheid en was op school slechts 22 dagen wegens ziekte afwezig.  “Steeds enthousiast, altijd goedgeluimd en 100% inzet en motivatie,” klinkt het bij de directie en de collega’s. Juf Belinda beloofde zeker contact te houden met de school, misschien als leesjuf.

De leerlingen, de oud-leerlingen en ouders zien haar zeker nog in Zelzate. Ze blijft er wonen en is nog steeds actief in het verenigingsleven.

Foto: VdeB

Categorieën

Archieven