Radio ZRO

Buien en vrij koud

weerman Guido

Vandaag, dinsdag 16 april, wordt een overwegend grijze dag. Er gaan vanaf de late voormiddag veel aprilse grillen vallen waarvan een enkel exemplaar kan vergezeld zijn van onweer en hagel. Tussen de buien door komt de zon soms nog even piepen. De temperatuur blijft beperkt tot een vrij koude 10 graden en kan in een intense bui zakken naar 5 graden of minder. Normaal hebben we vandaag recht op 14,5 graden. De westelijke tot noordwestelijke wind kan oplopen naar vrij krachtig tot krachtig waarbij de rukwinden nog steeds kunnen oplopen naar 75 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,8 graden overdag 10,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht neemt de buiigheid langzaam af en verschijnen er meer opklaringen. De temperatuur daalt naar 5 graden en de wind wordt matig uit het noordwesten.

Woensdag start nog met opklaringen doch al snel komt de buiencarrousel op volle toeren en gaan er terug soms felle voorjaarsbuien vallen. De buien kunnen nog steeds gepaard gaan met onweer en hagel. De zon zal tussen de buien door af en toe te zien zijn. In combinatie met een matige tot soms nog vrij krachtige noordwestelijke wind gaat de magere temperatuur van 9 graden koud en guur aanvoelen.

Vanaf donderdag gaan de scherpste kantjes van de buien er af. Ze worden minder in aantal en ook minder heftig. De temperatuur blijft met 11 graden ondermaats.

Vrijdag krijgen dan een volgende regenzone te verwerken bij 11 graden. Na de regen volgen dan natuurlijk terug voorjaarsbuien.

Vanaf vrijdag tot en met dinsdag 30 april volgt dan een periode waarin de wisselvalligheid tijdelijk gaat afnemen om naar het einde van de maand terug op te lopen. De temperatuur blijft met gemiddeld 12 graden ondermaats maar heeft naar het einde van de maand toch de neiging om te stijgen naar het langjarig gemiddelde.

Fraai lente weer staat niet meer op het programma tot aanvang mei.

Een knusse dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven