Radio ZRO

Voorjaarsbuien

weerman Guido

Vandaag, woensdag 17 april, start met brede opklaringen. In de loop van de voormiddag gaan er stapelwolken opbollen en vanaf de late voormiddag gaan er voorjaarsbuien vallen. Sommige buien kunnen pittig uitpakken met onweer en hagel. De noordwestelijke wind wordt over het algemeen matig doch kan even toenemen naar vrij krachtig in de omgeving van een flinke bui. De temperatuur houdt het voor bekeken bij amper 9 graden en kan snel enkele graden verliezen in een intense bui. Normaal hebben we vandaag recht op 14,2 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,7 graden overdag 14,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht verlaten de laatste buien ons voor middernacht en wordt het droog met brede opklaringen na middernacht. De wind wordt zwak uit het noorden en de temperatuur kan zakken naar 4 graden.

Donderdag gaat wisselend bewolkt verlopen met enkele doorgaans lichte buitjes. Bij een matige noordelijke wind loopt de temperatuur op naar 11 graden.

Vrijdag trekt er dan een regenzone over die onmiddellijk gevolgd wordt door voorjaarsbuien. De temperatuur klimt naar 11 graden doch de wind gaat sterk in kracht toenemen. Er kunnen rukwinden optreden tot 75 km/uur.

Het ganse weekend gaat wisselend bewolkt verlopen met af en toe een bui. De matige noordelijke wind houdt de temperatuur beperkt tot 10 à 11 graden.

Daarna volgt tot en met woensdag 01 mei een eerder licht wisselvallige periode. Buien zijn niet uit te sluiten doch het zal de zon worden die de hoofdrol gaat spelen. Tot het einde van volgende week blijft de temperatuur rond 11 graden schommelen. Daarna zal de temperatuur hoogstwaarschijnlijk stijgen naar gemiddeld 15 graden, zijnde het klimatologisch gemiddelde voor de tijd van het jaar.

Stabiel en warm lenteweer zit nog niet in de vooruitzichten.

Een gezellige woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven