Radio ZRO

Buien met opklaringen in de namiddag

weerman Guido

Vandaag, zaterdag 18 mei, start grijs en in de vroege voormiddag gaan er nog enkele buien vallen. Nog voor het middaguur wordt het echter droog en in de namiddag verschijnen er brede opklaringen. De kans dat er in de namiddag nog een fikse regen- of onweersbui gaat vallen is voor onze regio niet bijster groot. De temperatuur bereikt vandaag langzaam aan 20 graden. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 18,1 graden. De wind gaat zwak waaien uit het noordoosten.

Vorig jaar werd het na een nacht vn 5,1 graden overdag 15,3 graden en bleef het droog.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en kan er zich in het tweede deel van de nacht dichte mist vormen. De temperatuur zakt bij weinig wind naar 11 graden.

Zondag start grijs doch zal de eventueel gevormde mist snel verdwijnen. Er gaan flinke zonnige periodes ontstaan en in de namiddag wordt de kans op een regen- of onweersbui groter dan vandaag. Met 20 graden en vrij weinig wind wordt het een zeer aangename dag.

Maandag wordt het wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. De kans op een regen- of onweersbui wordt vrij klein. De temperatuur loopt terug op naar 20 graden.

Start dinsdag nog droog met opklaringen dan gaan na de middag de hemelsluizen terug op met regen of enkele intense regen- en onweersbuien. De temperatuur haalt voor de regen nog 21 graden.

Woensdag tot en met vrijdag gaan er soms intense buien vallen en krijgt de temperatuur een dipje met gemiddeld 18 graden.

Vanaf vanaf volgend weekend echter knapt het weer terug op en verdwijnt langzaam aan de wisselvalligheid. De zon komt er meer en meer aan te pas en daardoor kan de temperatuur stijgen naar een aangenaam niveau van 21 graden. Dit vrij fraaie weer gaat dan aanhouden tot en met zaterdag 01 juni.

Een gezellige zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven