Radio ZRO

De onweerskans is vrij klein

weerman Guido

Vandaag start grijs maar droog. In de loop van de dag komen er opklaringen van uit het noordoosten opzetten. In de loop van de namiddag gaan er ten oosten van de lijn Antwerpen – Bergen zware onweersbuien ontstaan. De kans dat er ook bij ons een onweer gaat optreden is eerder klein. De temperatuur loopt op naar 20 graden en dat terug meer dan de normale temperatuur van 18,1 graden waarop we vandaag recht hebben. De wind gaat soms matig waaien uit het noordwesten.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5,7 graden overdag 18,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat droog verlopen en daalt de temperatuur bij een zwakke noordelijke wind naar 11 graden.

Maandag gaat wisselend bewolkt verlopen waarbij de zon het gaat winnen van de stapelwolken. De kans op een buitje is bijna te verwaarlozen. Met 20 graden en vrij weinig wind valt maandag best te pruimen.

Vanaf dinsdag tot en met donderdag echter mogen we ons aan een zondvloed verwachten. Dinsdag start nog zonnig doch in de namiddag gaan er pittige onweders over onze regio trekken. Woensdag trekt er dan een zeer actief laag drukgebied over onze streek en mogen we ons aan heel veel regen verwachten.
Donderdag wordt het dan wisselend bewolkt met kans op intense onweerachtige buien.
In totaal zou er in deze periode zelfs 50 mm regen of meer kunnen vallen. De onweders gaan soms gepaard gaan met hagel en zware windstoten. De temperatuur van 22 graden op dinsdag daalt dan naar 18 graden de dagen er na.

Vanaf het weekend echter gaat het weer terug opknappen. We mogen ons dan tot en met zondag 02 juni aan eerder licht wisselvallig weer verwachten. De droge en zonnige dagen gaan de meerderheid vormen. De temperatuur gaat dan rond het langjarig gemiddelde van 20 à 21 graden schommelen.

Een mooie en op sportief vlak een spannende zondag gewenst.

Categorieën

Archieven