Radio ZRO

Droog met tijdelijk opklaringen

Vandaag, donderdag 07 december, start met veel lage bewolking. In de loop van de dag komen er echter tijdelijk opklaringen opzetten. In de late namiddag gaat de bewolking terug langzaam toenemen van uit het westen. De temperatuur stijgt naar 5 graden bij een matige zuidoostelijke wind. Normaal hebben we vandaag recht op 7,5 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 2,5 graden overdag 6,9 graden en viel er 7,4 mm regen.

Komende nacht gaat het na middernacht enige tijd regenen en daalt de temperatuur slechts naar 4 graden. De matige zuidoostelijke wind ruimt naar het zuiden.

Vrijdag gaat overwegend grijs verlopen met kans op een enkele bui in de namiddag. De met een matige zuidwestelijke wind aangevoerde lucht is zeer zacht en daardoor kan de temperatuur al oplopen naar 9 graden.

Zaterdag tot en met volgende week woensdag gaan we enige dagen in zeer zachte lucht vertoeven. Spijtig genoeg gaan we het niet droog houden en trekken er bijna dagelijks regenzones of buiengebieden over onze regio. De temperatuur gaat met gemiddeld 10 graden ver boven zijn stand leven. Tijdens het weekend kan de wind flink uit de hoek komen met zelfs rukwinden tot 70 km/uur.

Daarna volgt tot en met donderdag 21 december een periode waarin de wisselvalligheid sterk gaat afnemen. De temperatuur daalt geleidelijk om op het einde van periode uit te komen op 5 graden. De kans op lichte nachtvorst wordt groter naar het einde van de periode.

Of we daarna op weg zijn naar een witte Kerst is nog niet op de weerkaarten terug te vinden.

Een aangename donderdag gewenst

Categorieën

Archieven