Radio ZRO

Grijs en motregen

Vandaag, vrijdag 08 december, wordt een grijze dag van start tot finish. Valt er deze voormiddag nog af en toe wat lichte motregen dan is het in de namiddag, op een enkele bui na, droog. Bij een matige zuidelijke wind veert de temperatuur op naar 9 graden en normaal hebben we vandaag slechts recht op 7,6 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0,2 graden overdag 6 graden en viel er hagel en natte sneeuw.

Komende nacht komen er talrijke en breder wordende opklaringen voor waarin de temperatuur kan dalen naar 6 graden. De zuidwestelijke wind wordt matig.

Zaterdag trekt er in de loop van voormiddag een actieve regenzone over. Naar zonsondergang toe wordt het droger met een enkele opklaringen. Bij een matige en soms vrij krachtige zuidwestelijke wind stijgt de temperatuur naar 9 graden.

Zondag begint droog en worden de opklaringen in de namiddag vervangen door de doortocht van een volgende actieve storing. De zuidwestelijke wind komt flink uit de hoek en er kunnen rukwinden optreden tot 70 km/uur. Het wordt met 10 graden een zeer zachte dag.

Maandag en dinsdag blijven we in zeer zachte lucht vertoeven met een gemiddelde temperatuur van 11 graden. Maandag krijgen we de zon vaak te zien en blijft het droog. Dinsdag daarentegen gaan er veel pittige buien vallen. Op beide dagen staat er een goed voelbare zuidwestelijke wind.

Vanaf woensdag stroomt er dan frissere lucht van uit het noordwesten over onze regio. Tot en met het einde van de week is er nog kans op een buitje en blijft de temperatuur op gemiddeld 7 graden steken.

Daarna volgt tot en met vrijdag 22 december een veelal droge periode waarin de temperatuurverwachting en de kans op zon erg onzeker worden. De verschillende weermodellen geven zodanig veel mogelijkheden dat er uit dit moeras geen zinnige voorspellingen mogelijk zijn.

Een rustige vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven