Radio ZRO

Een enkele bui in de voormiddag

Vandaag, vrijdag 25 november, start met zon al zal er snel een buienzone over trekken. In de loop van de voormiddag wordt het droog en krijgen we dan een ganse dag een afwisseling van zon en wolken. Bij een matige zuidwestelijke wind, ruimend naar het westen, wordt het een boterzachte dag. De temperatuur loopt op naar 12 graden en dat is een stuk meer dan de 9,1 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,6 graden overdag 9,4 graden en viel er 3,2 mm regen.

Komende nacht gaat droog verlopen en wordt het sterk nevelig. Bij weinig wind daalt de temperatuur naar 5 graden.

Ook zaterdag wordt een droge dag waarin de zon flink zal gehinderd worden door velden hoge bewolking. De temperatuur zet met 9 graden een stap terug bij een matige zuidwestelijke wind.

Zondag wordt een verregende dag en moeten we tevreden zijn met 8 graden en een overwegend matige zuidwestelijke wind.

Tot en met volgende week woensdag blijft het wisselvallig weer met regen of motregen. De temperatuur gaat rond de 9 graden schommelen.

Daarna volgt een droge periode die zelfs kan aanhouden tot en met vrijdag 09 december. De wind zoekt het noordoosten tot het oosten op. De temperatuur zet een dalende beweging in naar 6 graden op het einde van de week. Deze dalende beweging zet zich daarna verder en gaat de temperatuur overdag dalen naar gemiddeld 3 graden en tijdens de nacht neemt de kans op lichte vorst toe.

Er zijn zelfs weermodellen die de kans op ijsdagen zien groeien.

Een rustige vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven