Radio ZRO

Brede opklaringen

Vandaag, donderdag 24 november, gaan wolkenvelden aflossen met brede opklaringen. Tegen de avond aan gaat de bewolking terug toenemen en dat is dan de voorbode van de regenzone die volgende nacht over onze streek gaat trekken. De zuidwestelijke wind krimpt naar het zuiden en gaat toenemen van matig naar vrij krachtig. Het wordt met 11 graden een boterzachte dag zeker daar we vandaag normaal slechts recht hebben op 8,4 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5 graden overdag 7,6 graden en bleef het droog.

Komende nacht trekt en dan een regenzone over die gevolgd wordt door enkele buien. De vrij krachtige zuidelijke wind ruimt in de nanacht naar het zuidwesten en zwakt af naar matig. Het wordt met 8 graden een zeer zachte nacht.

Vrijdag gaan er, zeker voor de middag, nog een aantal buien vallen. In de namiddag komt de zon er meer en meer aan te pas en de temperatuur blijft met 11 graden boterzacht. De wind ruimt verder naar het westen tot het noordwesten en wordt soms vrij krachtig.

Zaterdag wordt een grijze doch droge dag met 10 graden.

Zondag volgt dan een volgende regenzone en stijgt de temperatuur naar 9 graden. De zuidwestelijke wind wordt vrij krachtig.

Vallen er maandag tot en met woensdag nog enkele buien dan wordt het voor de rest van volgende week droog. De temperatuur van 9 graden op maandag valt terug naar 7 graden op woensdag.

Daarna volgt tot en met donderdag 08 december een vrijwel droge periode met vrij veel zon. De temperatuur zet overdag een stap terug naar 5 graden en ’s nachts neemt de kans op nachtvorst toe.

Sommige weermodellen zien daarna een toename van de kans op koud winterweer.

Een aangename en rustige donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven