Radio ZRO

Een zomerse dag

weerman Guido

Vandaag, maandag 24 juni, belooft een stralend zonnige dag te worden. Gedurende de dag zullen er onschuldige stapelwolken verschijnen die in de namiddag weer zullen verdwijnen. De zon zal domineren, waardoor de temperatuur kan oplopen tot een zomerse 25 graden, wat aanzienlijk hoger is dan de normale 21,7 graden voor vandaag. Tot in de namiddag zal er een zwakke noordoostelijke wind waaien, die later plaatsmaakt voor een matige zeebries. Hierdoor zal de temperatuur laat in de middag snel enkele graden dalen.

Vorig jaar bereikte de temperatuur na een nacht van 14,2 graden overdag 26,4 graden en bleef het droog.

De komende nacht zal wolkenloos verlopen met een dalende temperatuur naar 14 graden en bijna geen wind.

Dinsdag krijgen we een herhaling van veel zon en minder stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 27 graden, maar in de late namiddag zal een matige zeebries voor verkoeling zorgen.

Ook woensdag en donderdag blijft het warm en droog, hoewel de zon meer gehinderd zal worden door wolkenvelden. De temperatuur blijft op een zomers niveau van 27 graden.

Op vrijdag trekt er snel een buienzone van west naar oost over onze regio, waarbij er kans is op onweer. Deze buienzone wordt gevolgd door veel koelere lucht, waardoor de temperatuur daalt naar een aangenamere 21 graden.

Vanaf zaterdag tot en met maandag 8 juli komen we in een westelijke maritieme luchtstroom terecht. Het wordt licht wisselvallig met af en toe een bui, maar de zon zal overwegend overheersen. We zullen gedurende deze periode genieten van een aangename 21 graden voor velen van ons.

Ik wens u een prachtige maandag toe en vergeet niet om u te beschermen tegen de hoge UV-index.

Categorieën

Archieven