Radio ZRO

Zon zon zon

weerman Guido

Vandaag, dinsdag 25 juni, gaan we op herhaling en wordt het een zeer zonnige dag. De kleine onschuldige stapelwolken gaan de pret niet bederven. Onder een stralende zon loopt de temperatuur op naar een zomerse 28 graden. Een stuk meer dan de 21,9 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De noordoostelijke wind wordt zwak tot matig en zal in de late namiddag vervangen worden door een verkoelende zeebries. Vergeet vandaag u niet te beschermen tegen de hoge UV-index om snelle verbranding van de onbeschermde huid te vermijden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 13 graden overdag tropisch warm 30,7 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat sterrenklaar verlopen bij een naar 16 graden dalende temperatuur. De wind valt bijna volledig weg.

Woensdag wordt dan de derde zomerse dag op een rij. De zon wordt weinig of niet gehinderd door kleine stapelwolken waardoor de temperatuur terug kan oplopen naar 28 graden. In de late namiddag kan er verkoeling optreden door de komst van een matige zeebries.

Donderdag wordt dan de laatste zomerse dag van juni. De zon moet meer en meer hoge wolkensluiers en stapelwolken naast zich dulden. De kans op een buitje is nog eerder klein. In de nacht naar vrijdag toe trekt er dan een buiengebied van west naar oost over onze regio. Er kan een flinke plas water vallen waarbij stevig onweer ook mogelijke is.

Vrijdag komen we na de doortocht van de nachtelijke buien terecht in veel frissere westelijke maritieme lucht. De temperatuur valt terug naar een aangename 22 graden en de dag gaat droog verlopen met een afwisseling van zon en wolken.

Vanaf het weekend volg dan tot en met dinsdag 09 juli licht wisselvallig weer. In de westelijke hoogtestroming wordt licht onstabiele lucht aangevoerd waarin er af en toe een bui gaat vallen. De zon zal zich niet in een hoekje laten drummen en een groot deel van de koek opeisen. De temperatuur gaat met gemiddeld 22 graden zich plaatsen op het langjarig gemiddelde.

Een aangename dinsdag gewenst

Categorieën

Archieven